Food Powerמה שמעניין

15 סיבות לשלב שיבולת שועל בתפריט שלנו

שיבולת שועל סופר פוד

התזונה שלנו היא הרבה יותר מיצירת תחושת שובע.
אנחנו, בעולם המערבי, אוכלים גם כדי ליהנות ויכולים לבחור לאכול מזונות בריאים, טעימים וטובים יותר.
אנחנו יכולים להשפיע על רמות הלחץ, מצב העור ולהפחית מחלות
וכל זאת כשאנחנו עושים את הבחירה התזונתית הנכונה.
שיבולת שועל היא אחד ממאכלי העל אשר יכולים לעזור לתפקוד שלנו.
כאן ריכזנו 15 סיבות לשלב אותה בתפריט ואנחנו מאמינים שתרצו לאמץ אותה אחרי שתקראו אותן.

1. הקלה על העיכול

כאשר יש לנו בעיה במערכת העיכול, הפתרון נמצא בשיבולת שועל.
זוהי דרך נפלאה לאכול, לקבל אנרגיה ולהימנע מהרצון לחזור לישון לאחר האוכל.
כל מי שמרגיש כבדות ועייפות אחרי האוכל חייב לשלב שיבולת שועל
ואנחנו יכולים לעשות זאת במספר דרכים: דייסה בבוקר, חטיף אנרגיה במהלך היום ועוד.
בכל דרך היא תקל עליכם ועל פעולת המעיים.

2. סיבים תזונתיים

כל מי שחווה עצירות (כרונית או חד פעמית) וכל מי שרוצה לסייע למערכת העיכול לתפקד בצורה טובה יותר,
צריך להוסיף לה סיבים תזונתיים.
בשיבולת שועל יש סיבים מסיסים במים ולא מסיסים.
שני הסוגים עוזרים להעביר את המזון בקלות במעיים, מה ששומר על המערכת היטב
ויכול גם להפחית את הסיכויים לחלות בסרטן המעי הגס.

3. שיפור מראה העור

לשיבולת שועל יכולת לאזן את רמת החומציות של העור ולכן היא משפרת את המראה שלנו.שיבולת שועל אוכל על
מעבר לכך שהעור נראה טוב יותר כשאנחנו אוכלים שיבולת שועל,
תודות לחומרים חיטוי שונים, היא שימושית לשלל טיפולים בבעיות עור.
אמבט עם שיבולת שועל יכול לסייע להרגיע גירודים ובעיות עור, בתינוקות, ילדים ומבוגרים.

4. אנטי-אוקסידנטים

שיבולת שועל עשירה בנוגדי חמצון או במילים אחרות, אנטי-אוקסידנטים.
אנו זקוקים לנוגדי החמצון כדי להימנע ולהילחם בדלקות, לעזור לעור שלנו להיראות חיוני יותר
ולהאט את תהליכי ההזדקנות של הגוף.
הוספת שיבולת שועל לתזונה שלנו מסייעת לאיזון של הרדיקלים החופשיים.

5. הפחתת רמות כולסטרול

ישנם יתרונות רבים לאכילת שיבולת שועל ושילוב שלה בתפריט שלנו.
אחד היתרונות הוא היכולת שלה להפחית את רמות הכולסטרול בדם.
הוויטמינים הרבים שיש בה, הברזל והיכולת לספק תחושת שובע ארוכת טווח,
כולם יחדיו מסייעים להפחתה של רמות הכולסטרול.
לכן מומלץ לשלבה בתזונה לפחות פעם ביום והיא מתאימה לילדים ולמבוגרים,
גם אם עוד לא הופיעו כל בעיות בדם.

6. שיבולת שועל מסייעת להפחתה במשקל

שיבולת שועל מעניקה לנו אנרגיה רבה ותודות לסיבים התזונתיים ולתכולת הבטא-קרוטן,
היא גם מרחיקה את תחושת הרעב.
היא מביאה שני יתרונות בולטים לכל מי שרוצה ליהנות מתזונה בריאה וליהנות מירידה במשקל.
היא יוצרת תחושת שובע במהירות ולזמן ארוך.
כיוון שכך, מומלץ לשלב אותה בדיאטות המיועדות להרזיה ובתוכניות תזונה
אשר מטרתן היא הגברת האנרגיה.

7. העלאת האנרגיהשיבולת שועל מעלה אנרגיה

שיבולת שועל היא אמנם פחמימה, אך היא עשירה בחלבון ולכן מספקת אנרגיה רבה לגוף.
בנוסף, היא בעלת ערך גליקמי נמוך שעוזר לשרוף את השומנים.
העובדה שהיא מעניקה לנו אנרגיה הופכת אותה לאידאלית בתור ארוחת בוקר או ארוחת עשר
והופכת אותה למתאימה גם עבור אנשים עם סוכרת או נטייה לסוכרת
שרוצים ליהנות מתזונה מאוזנת ובריאה.

8. רמות חלבון

אכילת שיבולת שועל היא דרך נפלאה להעשיר את התזונה שלנו בחלבון.
לכן מאכלים כמו דייסת קוואקר ומנות נוספות מומלצות גם עבור ספורטאים.
החלבון מסייע לבניית השרירים והוא גם גורם לתחושת שובע
(אחת הסיבות לכך שמומלץ לשלב את המאכל בתפריטי דיאטה).

9. שמירה על הלב

נמצא כי ישנו קשר בין סיבים מסיסים לבין שמירה על בריאות הלב.
שיבולת שועל עשירה בסיבים ובנוסף לכך היא עשירה בסידן ואשלגן
וכל אלו יכולים לתרום להורדת לחץ הדם.
בנוסף לשני המרכיבים הללו, יש בשיבולת שועל שומנים עשירים אשר גם הם מועילים למחזור הדם
ומכאן מסייעים לשמירה על הלב שלנו.

10. מסייעת למניעת סרטן המעי הגס

שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים, מה שגורם להנעת המזון במעיים בקלות ובמהירות.
במחקרים נמצא קשר בין תזונה עשירה בסיבים, מסיסים ולא מסיסים במים
ובין הקטנת הסיכויים לחלות בסרטן המעי הגס.
שילוב של שני סוגי הסיבים מוביל להעברה מהירה של המזון במעיים אך השארתו בקיבה ויצירת נפח גבוה.
התוצאה היא תחושת שובע ושמירה על מערכת העיכול כולה.

11. מקור למגנזיום

אנו זקוקים לשלל ויטמינים ומינרליים ושיבולת שועל מעניקה לנו, בין היתר, גם מגנזיום.
המגנזיום מסייע לייצור האנרגיה, מונע התקפי לב ושבץ ומאזן את רמות האינסולין בגוף.
בנוסף לכל היתרונות הללו, נשים בהיריון יכולות לסבול ממחסור במגנזיום,
מה שיכול להתבטא גם בהתכווצות פתאומית של השוק (בעיקר בלילה).
הוספת שיבולת שועל לתפריט יכולה להפחית את ההתכווצויות הללו ולהיות מקור נפלא לצריכת מגנזיום.

12. חיזוק המערכת החיסונית

בין הסיבים התזונתיים שיש בשיבולת שועל ישנה קבוצה בשם בטא-גלוטן.
סיבים מסוג זה עוזרים למערכת החיסונית להתמודד מול זיהומים.
הסיבים עוזרים לנויטרופילים להגיע אל האזור המזוהם ולטפל בו בצורה יעילה ומהירה יותר.
לכן, לאנשים אשר חשופים למזהמים שונים ואנשים אשר מרגישים חולשה, מומלץ לשלבה בתזונה.

13. איזון הסוכרים בגוףאיזון סוכרים שיבולת שועל

נמצא קשר בין אכילת שיבולת שועל לבין הפחתת הסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2.
השיבולת מסייעת בתהליך הפירוק של הסוכרים בדם, יש בה כמות גדולה של סיבים תזונתיים
והיא מכילה פחמימות מורכבות.
כל אלו יוצרים מצב של פירוק איטי של הסוכרים.
מעבר לכך שהיא טובה בכל מה שנוגע לסוכרת, אין תחושה של נפילת סוכר לאחר האכילה שלה.

14. ויטמין B

ויטמין B מסייע לתהליך חילוף החומרים בגוף, הוא תומך במערכת העיכול ומסייע למערכת העצבים.
בשיבולת שועל ישנן כמויות ויטמין B אשר יכולות לסייע לכל התהליכים שציינו.
לכן, כל מי שרוצה לקיים אורח חיים בריא ימצא את הדרך הנכונה לשלב את השיבולת שועל בתפריט היומי.

15. מצב רוח

התזונה שלנו היא הרבה יותר מרק אוכל.
אנו אוכלים מתוך הנאה ולא פעם כדי להרגיש טוב יותר.
האוכל שלנו יכול להשאיר אותנו במצב רוח טוב ובכך תורמת לנו השיבולת שועל.
השיבולת שועל גורמת למוח שלנו להפיק סרטונין, מה שגורם לנו להרגיש טוב יותר,
להיות שמחים ולהתגבר על תחושת מתח ולחץ.

 

 

 

הצעת הגשה: חטיף גרנולה ביתי

הדרך המוכרת והפשוטה ביותר להוסיף שיבולת שועל לתפריט היא אכילת דייסה.
מומלץ לשלב אותה לתינוקות כבר בשלבים מוקדמים של שילוב המוצקים והיא טובה גם למבוגרים.

עם זאת, ברור לנו שיש עוד דרכים נפלאות ליהנות משיבולת שועל
והפעם נציע חטיף גרנולה ביתי כך שתוכלו לשלוט בכמות הסוכרים ולשים את התוספות האהובות עליכם.

מצרכים:גרנולה משיבולת שועל

1.5 כוסות שיבולת שועל

0.25 כוס קמח מלא

0.5 כפית מלח

0.25 כוס טחינה

0.25 כוס מייפל או סילאן

0.25 כוס שמן

כף מים

תוספות:

ניתן להוסיף כוס של תוספות ובניהן: אגוזי מלך, שקדים, שוקולד צ'יפס, צימוקים,
פירות יער וכל העולה על הדעת.

 

הוראות הכנה:

  1. לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. יש לערבב את כל החומרים הרטובים בקערה (מים, שמן, מייפל וטחינה).
  3. יש לערבב את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת (מלח, קמח מלא, שיבולת שועל).
  4. להוסיף את התערובת הרטובה ליבשה ולערבב.
  5. יש להוסיף את התוספות על פי בחירה.
  6. להניח את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולשטח אותה.
  7. יש לאפות כ-25 דקות, להוציא ולחתוך.
    לאחר ההתקררות הגרנולה תתקשה ותקבל מרקם של חטיף גרנולה
    (ויהיה קשה לחתוך אותה כשהיא קשה).

 

לאחר ההתקררות מומלץ לשמור על החטיפים בתוך קופסה סגורה למשך של עד שבוע
(אם הם לא נחטפו מיד).

תגיות

תכנים דומים שתאהבו:

Back to top button
דילוג לתוכן