Food Power

אחרי שתקראו את זה בטוח תאכלו רימון

רימון - כל היתרונות

בשנת 2006 פורסם מחקר אשר הצביע על קשר בין שתיית מיץ רימון לבין האטה משמעותית של סרטן הערמונית.
מחקרים עוקבים משנת 2007 ושנת 2010 הוכיחו שוב כי יש לרימון יכולת לסייע בעיכוב התפשטות תאי סרטן.
אם זו לא סיבה טובה לאכול רימון או לשתות את המיץ שלו, אספנו עוד 5 סיבות לעשות זאת ואחרי שתקראו מהן, בטוח שתוסיפו אותו לרשימת הקניות הבאה שלכם.

ויטמין C וערכים תזונתיים

נפלאותיו של פרי הרימוןהרימון מכיל ויטמינים, מינרליים והזרעים שלו משמשים בתור סיבים תזונתיים.
אכילה של כוס רימון אחת תעניק לכם 30% מהתצרוכת המומלצת ליום של ויטמין C, 16% מהתצרוכת המומלצת של חומצה פולית, 12% מהאשלגן ובנוסף יש בו גם חלבון.
אנו זקוקים לשלל ויטמינים ומינרליים וכאשר אנו צורכים אותם ממקור אחד אנחנו לא צריכים לדאוג למקור שלהם.
דרך פשוטה לחיות בריא יותר ולהתמודד עם מצבי חולשה או התקררות היא פשוט לאכול רימון או לשתות את המיץ שלו.

מיץ רימון שומר על הלב

כבר זמן מה שהשיח על אנטי-אוקסידנטים מלווה אותנו.
נוגדי החמצון מסייעים להיפטר משלל מחלות ולמנוע אחרות, גם כשזה נוגע ללב שלנו. בכוס אחת של מיץ רימון יש ריכוז המגיע לעד פי-3 של נוגדי חמצון בהשוואה לשלל מיצים, תה ירוק ויין אדום.
נוגדנים אלו מעכבות מחלות הקשורות בלב ובנוסף הם מסייעים בהפחתת כולסטרול, מה שיכול לסייע גם למנוע או לעכב הגעה של תרשת נפוצה. כל זה על ידי שתייה של כוס מיץ רימון, שגם תורמת לבריאות וגם טעימה מאד.

הרימון מרחיק חיידקים שונים

כאבים בחלל הפה יכולים לגרום לסבל ובמקרה של דלקות להוביל לריח לא נעים שתוצאתו היא אי-נעימות במצבים חברתיים.
גם כאן הרימון יכול לעזור לנו תודות לתכונות האנטי-בקטריאליות אשר מסייעות למלחמה בבעיות בחלל הפה.
אכילה של הרימון או שתיית המיץ תעזור לנו להתמודד עם זיהומים וכן מול חיידקים ופטריות.
הוא יכול לעזור לנו להתמודד בגבורה מול קנדידה ופטריות עור.

רימון מוסיף המון

העור שלנו אוהב רימונים

אנחנו יכולים להוציא הון עתק על שלל קרמים שכל מטרתם הוא להעניק לנו את המראה הצעיר שאנחנו חולמים עליו ואנחנו יכולים לאכול רימון.
תעשיית היופי משתמשת מזה שנים בתמציות של רימון כדי להעניק לנו את מראה צעיר.
אנחנו יכולים לאכול אותו או לשתות את המיץ וליהנות ממראה חלק ומגמישות של העור.
בתעשייה אפשר לראות יישום שילוב של הרימון בקרמים, שמנים ותמציות.

ועוד השפעה על הגיל הבוגר

הרימון עוזר לנו להיראות צעירים יותר וגם להרגיש צעירים יותר.
רבים מאתנו מכירים את השכחה שמגיעה עם הגיל וגם בכך הרימון יכול לעזור לנו. מחקר העלה כי שתייה יום-יומית של מיץ רימונים העלה את יכולת הזיכרון המילולי והחזותי.
יש שאומרים כי יש לו יכולת אפילו לסייע להרחיק את מחלת האלצהיימר, אך לפני שנסמוך על כך, נשתה אותו פשוט כדי לזכור את הדברים הפשוטים שאנחנו נוטים לשכוח כל יום.

מה לגבי הקליפה של הרימון?

קליפת הרימון עשירה בנוגדי חמצון ועל כן היא בפני עצמה יכולה לשפר שלל בעיות.
את הקליפה אפשר לחתוך לחתיכות דקיקות ולשים מעט בתוך המיץ ולשתות.

כדאי מאוד לאכול רימון בנוסף, ניתן להשתמש בה לכל אחד הצרכים הבאים:

• חליטה שנעשית ממים רותחים, קליפה של רימון, קירור ושתייה על בטן ריקה יכולה לסייע להתמודד עם תולעי מעיים.
• חימום הקליפות בשמן זית יכול לסייע ליצירת משחה לטיפול בטחורים.
• יצירת אבקה מקליפות רימונים ובצל שחתוכים דק, דק ונלקחת בתוספת דבש תוכל לסייע להתמודדות עם כיב קיבה.
• קליפות רימון מיובשות שנכתשות יכולות לשמש בתור אבקה להקלה על כוויות. ניתן להכין את האבקה מראש ולהשתמש בה בעת הצורך.
• כמו חליטת תה, גם חליטה של קליפת הרימון יכולה להקל על צרבות ודלקות עיניים.
• חליטת קליפת רימונים יכולה להקל במקרים של דלקות חניכיים וכל שיש לעשות הוא לגרגר מספר פעמים ביום את החליטה לאחר שהתקררה.

תגיות

תכנים דומים שתאהבו:

Back to top button
דילוג לתוכן