הידעת ?

הידעת? על קרש החיתוך שלך יכולים להיות יותר חיידקים מאשר על מושב האסלה

היגיינה שטיפת דיים

אנחנו לא בטוחים שקריאת הידיעה הזו תעשה לך טוב, אבל האמת היא שזה נושא די חשוב.
באמצע המאה ה-19 ד"ר סמלוויס מהונגריה הורה לצוות שלו לשטוף ידיים כשהוא עובר בין מטופל למטופל.

בזמנו כל נושא ההיגיינה לא היה מוכר לאנושות והקהילה הרפואית לעגה לו כשהציג ממצאים שכללו תמותה נמוכה בהרבה מהממוצע וזאת רק בשל שטיפת ידיים ושטיפת כלי הניתוח במעבר בין מטופלים.

מאז שהאנושות אימצה פעולות שונות של חיטוי ההתעסקות בתחום לא פוסקת וכל הזמן ישנם מחקרים ובדיקות כדי להבין כיצד אנחנו מזיקים לעצמנו.

לנו יש אפשרות לשנות את המצב ולחיות בסביבה בריאה יותר בעזרת הבנה של הממצאים השונים וכיצד עלינו להגיב אליהם.
למשל, קרש (או לוח) החיתוך הביתי הממוצע עליו אנו חותכים ירקות שונים מכיל כ-200% יותר חיידקי א-קולי (חיידקי צואה) מאשר מושב האסלה.

כיצד אפשר לשנות את המצב?

כדאי מאד להפריד בין קרש שמיועד לחיתוך ירקות לעומת קרש אשר מיועד לחיתוך בשר.קרש חיתוך היגיינה
בנוסף, יש להחליף את הקרש אחת לתקופה, כאשר יש חתכים רבים ובוודאי אם יש עליו פסים כהים או שחורים.
פעולה נוספת קשורה דווקא בסקוץ' איתו אנחנו מנקים, שגם הוא יכול להכיל חיידקי סלמונלה ואי-קולי וכדאי להחליפו לעתים קרובות.

אנחנו מצאנו את הידיעה הזו לא רק מרתקת אלא כידיעה שיכולה להציל חיים.
זה הזמן שלך לשתף עם אנשים אסטניסטים במיוחד או פשוט עם החבר'ה.

תגיות

תכנים דומים שתאהבו:

Back to top button
דילוג לתוכן