Food Power

בננה – 7 עובדות מדהימות ומה תוכלו לעשות עם הקליפה שלה?

בננה - פצצת אנרגיה צהובה!

בננה, הפרי הצהוב והפופולארי מביאה איתה שפע של תכונות חיוביות לתזונה שלנו. היא בעלת ערכים תזונתיים חיוביים ויכולה להפוך את חיינו לקלים יותר.
אנחנו אוכלים בננה כאילו היא הייתה כאן תמיד וזאת על אף שרק במהלך המאה ה-16 היא הגיעה לאמריקה שהיום היא המגדלת מספר אחת שלה.

אז אנחנו יודעים שהיא צהובה, עשירה בוויטמינים וסיבים תזונתיים, אך את העובדות הבאות גם אנחנו הופתענו לגלות:

הבננה היא הפרי הכי נאכל מכל הפירות! (כן, גם אנחנו לא האמנו)

זה אולי גילוי של ממש, אבל הבננה היא הפרי הכי פופולארי מכל הפירות.
מדי שנה נאכלים ברחבי העולם מעל 100 מיליארד בננות ומעל למחצית מכמות זו נאכלת בארוחת הבוקר.
נתון זה נכון לגבי מקומות רבים בעולם.

95% מהבננות הנאכלות הן מזן אחד בלבד

ישנם מאות זנים שונים של בננה. אבל… 95% מהבננות הגדלות והנאכלות בעולם הן מזן ה"קוונדיש".
מה לגבי שאר הזנים? חלקם נמצאים בהכחדה וחלקם פשוט לא נקטפים ולא נמכרים למאכל אדם.

בננה משפרת את הזיכרון

בננה מזן קוונדישבבננה ישנם ויטמינים אשר מסייעים להעלאת הערנות והריכוז.
שילוב שלה בתפריט מסייע לשפר את הזיכרון בטווח הארוך ובטווח הקצר אכילה לפני מבחן יכולה לסייע להצלחתו.
מומלץ לשלב אכילת בננה כדי לסייע לעיכול, לשמירה על המשקל ולאימון. לא במקרה סיפרו לנו במשך שנים כי בננה היא "פצצת אנרגיה צהובה".
הבננה מצוינת למתאמנים כיוון שהיא מעניקה אנרגיה אך תודות למרקם שלה ולסיבים התזונתיים היא מעניקה לספורטאים תחושה של שובע לאורך זמן.
תכונה זו הופכת אותה לידידותית עבור אנשים שרוצים לשמור על המשקל.
את העזרה בעיכול ניתן לשייך לסיבים התזונתיים שיש בה.

בננה יכולה לסייע בפתרון בעיות רפואיות רבות

בננה מכילה ערכים תזונתיים גבוהים ויש בה ויטמינים שונים: ויטמין A, ויטמין B, ויטמין C, אשלגן וגם סיבים תזונתיים.
בין היתר היא מומלצת להקלה על צרבות, למניעת או טיפול באנמיה, הפחתה של לחץ דם גבוה והקלה בכאב ראש.
הבננה מומלצת לאכילה בתקופה של גמילה מעישון והיא יכולה לעזור גם להפחית לחץ. אלו הם רק חלק מהיכולות של הפרי המופלא.

כדאי לאכול את הבננה דווקא כשיש עליה כתמים חומים

כאשר הבננה בשלה יש עליה נקודות או כתמים חומים/ שחורים.
הנקודות הללו מפיקות חומר בשם TNF שמסייע למערכת החיסון לעצור התפשטות של תאים שאינם צריכים להתפשט בגוף.
יחד עם נוגדי החמצון שיש בבננה, התוצאה יכולה להיות חיזוק של מערכת החיסון, עליה של תאי הדם הלבנים והתמודדות טובה יותר מול הסרטן.

מה אפשר לעשות עם קליפות בננה

כתבנו כבר שמעל למחצית מהבננות נאכלות בארוחת הבוקר: במעדן, לבד, בדייסה ובעוד שפע של מאכלים.

אבל לאחר האכילה אין כל סיבה לזרוק את הקליפה. הנה מספר דברים שניתן שאפשר לעשות איתה:

1. קליפת הבננה יכולה לעזור להפחית את אי הנעימות ותחושת הגרד שלאחר עקיצה. כל שיש לעשות הוא לשפשף אותה מעט על אזור העקיצה ולאחר מכן תחושו הקלה.

2. הקליפות של הבננה יכולות לעזור בניקוי השיניים מכתמים. כל שיש לעשות הוא לחתוך את הקליפה ולשפשף את החלק הפנימי שלה בשיניים למשך דקות ספורות (ממש כמו זמן הצחצוח).

3. לסיום, קליפת הבננה יכולה לשמש כתחליף למשחת הנעליים. כל שתצטרכו לעשות הוא להסיר את הקליפה, "לנקות" אותה מהשאריות ולשפשף אותה בנעליים. לאחר מכן יש לעבור על הנעליים עם מטלית לחה ותקבלו נעליים מבריקות.

תגיות

תכנים דומים שתאהבו:

Back to top button
דילוג לתוכן